Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

Γεια σας φίλοι μου! Μετά την εμπειρία μου της συγγραφής ενός μεγάλου μυθιστορήματος κι ανεξάρτητα αν ο εκδοτικός οίκος μου απαντήσει θετικά ή αρνητικά, ξεκίνησα καινούργιο μυθιστόρημα. Ανέκαθεν μου άρεσε να γράφω - είπαμε είναι η δεύτερη μεγάλη αγάπη μου - και έψαξα και βρήκα την παλιά μου γραφομηχανή και ένα παλιό μυθιστόρημα που έγραφα τότε! Ο υπολογιστής με βοήθησε δίνοντας μου απεριόριστες δυνατότητες να γράφω, να διορθώνω αυτόματα, να φτιάχνω το βιβλίο σε σελίδες να διαμορφώνω το εξώφυλλο και άλλα που χρειάζεται πραγματικά ολόκληρο βιβλίο για να τα καταγράψεις, αλλά τη παλιά αγαπημένη γραφομηχανή, δεν την αποχωρίζομαι. Άλλωστε σ' αυτή έμαθα να γράφω όταν άφησα για λίγο το στυλό, γιατί ούτε αυτό αποχωρίστηκα ποτέ! Τα γραπτά μένουν!

4 σχόλια:

H.Constantinos είπε...

Αν και δεν είχα ποτέ γραφομηχανή την φαντάζομαι την γοητεία που έχει σε σχέση με τον αθόρυβο υπολογιστή...

Καλή έμπνευση στο νέο μυθιστόρημα!


ΕΦΗ είπε...

Σ' ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Στο παλιό γραπτό ανακάλυψα ότι η γραφομηχανή, δεν είχε θαυμαστικό και το έφτιαχνα αφού έβαζα την τελεία, μετά με το χέρι! Όπως και το ερωτηματικό, που το έφτιαχνα με άνω-κάτω τελεία και μετά με το χέρι! Πλάκα έχει!!

MYSTELIOS είπε...

Καλημέρα φίλη Έφη,
Η ωραία ανάρτησης σου μου θύμησε την δικιά μου ακόμη πιο παλιά γραφομηχανή που εδώ και χρόνια βρίσκεται κάπου καταχωνιασμένη στο πατάρι του σπιτιού !!!
Εύχομαι να συνεχίσεις να γράφεις με έμπνευση είτε στην γραφομηχανή είτε στον υπολογιστή σου !!!

ΕΦΗ είπε...

Καλησπέρα ταξιδιώτη! Τα παλιά κι απλά πράγματα που με χαροποιούν και μου θυμίζουν άλλες εποχές, δεν τα έχω καταχωνιασμένα! Μπορεί να μην είναι σε περίοπτη θέση, αλλά είναι εύκολα να τα βρω! Αρκεί να ανοίξω το φύλλο του ντουλαπιού στη βιβλιοθήκη μου! Σ' ευχαριστώ και καλή συνέχεια στη δημιουργία σου!